Brouwerij: Pirlot
Regio: België
Fles: Kempisch Vuur Tripel
Kleur: goud
ABV: 7.5%

Earl Grey

In de jaren 1980 begon Guy Pirlot te brouwen in zijn eigen keuken met een ketal van 50 liter. Heet duurde nog tot 1998 voordat hij officieel zijn brouwerij Pirlot begon. Maar de vraag was zo groot dat hij in zijn bieren liet brouwen in Wetteren bij Microbrouwerij Paeleman. Maar zelfs die was te klein en in 2001 moest hij de productie wederom verhuizen naar de Proefbrouwerij in Lochristi. Sinds september 2011, echter, heeft hij zijn eigen brouwinstallatie. De Tripel van Kempisch Vuur is één van de eerste bieren die Guy brouwde. Deze viergranen-tripel werd in 2000 voor het eerst voorgesteld en is een blond bier met hergisting op fles. Hij schenk goudblond met een mooie witte kraag.

Mooie, frisse, licht fruitige neus met een extra kruidigheid. Ik krijg wat agrums en Earl Grey thee. Doet alleszins goesting krijgen om een stevige slok te nemen (wat uiteraard de bedoeling is).

Op smaak is hij zoeter dan de neus doet vermoeden, wat ik helemaal niet erg vind. Het bittertje, te danken aan de hopsoort Magnum is eerder zacht, terwijl de tweede hopsoort Kent – die laat in het proces werd toegevoegd – zorgt voor de mooie kruidigheid.

Dat zorgt er ook voor dat de afdronk complex genoemd kan worden.

Een echt genietbier, zeker geen doordrinker. Ging ook perfect met mijn blokjes Oud Brugge kaas. Aanrader.

Geproefd door Mark Dermul op 23-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).