Distilleerderij: West Cork
Regio: Ierland
Fles: West Cork Cask Strength, Blended Irish Whiskey
Kleur: vol goud
ABV: 62.0%

Vegetaal

Vergis u niet, deze West Cork is geen eigen werk, maar afkomstig van andere distilleerderijen. Hun eigen product is immers nog niet voldoende gerijpt. Bovendien gaat het hier om een blended Irish whiskey, dus zowel single malt als grain. Het alcoholpercentage is niet van de poes: 62%. Dat doet natuurlijk wel vermoeden dat het om erg jong spul gaat. We gaan het zien.

De neus is erg vegetaal en zelfs een beetje chemisch. Ik krijg nog iets wat aan jenever doet denken, wat wit brood, flink wat gist, maar weinig meer. Dju, dat valt tegen.

Op smaak maakt hij veel goed. Duidelijke toetsen van de graanwhiskey, maar dat stoort niet. Ik ben een groot liefhebber van Greenore, bijvoorbeeld, dus dit gaat vlotjes binnen. De malt voegt er daarenboven wat toetsen van pompelmoes – zeste incluis – en honing aan toe. Potloodslijpsel en wederom die chemische toets doen hem echter geen goed. Hij blijkt wel drinkbaar zonder verdunning.

De afdronk is erg lang, maar met zo’n ABV hoeft dat niet te verbazen.

Als je hiervoor wil shoppen, kijk je best even (online) rond. Want in Duitsland kan je deze fles voor minder dan 30 EUR kopen, maar in Ierland zelf tel je hier algauw 50 EUR voor neer.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-12-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).