Distilleerderij: West Cork
Regio: Ierland
Fles: West Cork 12 Year Old Port Cask Finish
Kleur: licht goud
ABV: 43%

Pompelmoes & Frambozen

West Cork heeft nog geen eigen productie op de markt – ze zijn pas bezig en hun eigen distillaat ligt dus nog te slapen – maar ze brengen toch al whiskey op de markt. Dat is dus gesourcete whiskey. Deze single malt rijpte eerst op bourbon barrels alvorens hij nog enige tijd op portovaten mocht doorbrengen.

Een lentefrisse neus waarbij de portinvloed onmiddellijk merkbaar is, omwille van enkele – weliswaar zachte – toetsen van rood fruit. Erg zoet op aardbeien, honing en zoete mout. Daarnaast iets fris van munt en wat graeffe suiker. Eenvoudig, toegegeven, maar wel uitnodigend.

De body is prima, hoor. Verrassend elegant met een mooi pepertje, wat hem toch een prikkel geeft, ondanks het bescheiden alcoholpercentage. Nu wat meer zoet én zuur, als van pompelmoes en frambozen. Wederom redelijk recht-toe-recht-aan, maar niks mis mee.

De afdronk is eerder kort, maar wel fris fruitig en de peper blijft zeker hangen.

Dankzij de 43% is dit toch een leuke whiskey geworden. Voor slechts 40 EUR is dit best een aanrader. Vermoedelijk gestookt bij Midleton.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-12-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).