Distilleerderij: Clynelish
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Clynelish 19 Year Old 1996/2016 Signatory Un-Chillfiltered Cask Strength for The Bonding Dram, hogshead #6406, 269 bts
Kleur: stro
ABV: 50.9%

Verse Perzik

Deze wel erg bleke Clynelish komt uit de stallen van Signatory en werd enkele jaren geleden geselecteerd door drie Vlaamse whiskyshops: The Bonding Dram, Single Malt Whisky Shop en Prima Vinum. Het betreft een single cask op vatsterke en ik schonk hem niet zo gek lang geleden op mijn Clynelish/Brora tasting in Gent.

De typische bijenwas tekent onmiddellijk present op de neus. Daarnaast zoete mout, flink wat honing en ananas, rode en groene appels en pompelmoes. Maar het aroma van verse, sappige perzik gaat hier toch met de aandacht van je olfactorische instrument aan de haal.

Op smaak gaat dat lustig verder. Bijenwas, perzik, ananas, pompelmoes, Granny Smith. Daar komt een mooie toets kinine bij en een flinke snuif witte peper. Het is (voor mij) onmogelijk dit niet lekker te vinden.

De afdronk is middellang en terwijl het fruit wegdeemstert, komt er nog iets van noten opzetten.

Toegegeven, deze Clynelish is rechttoe-rechtaan en weinig complex, maar who cares als het zo lekker is?

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-10-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).