Brouwerij: 5 Idioten
Regio: België
Fles: Minnares Bruin, 33cl
Kleur: koffie
ABV: 7.5%

Verse Vijg

Brouwerij 5 Idioten… daar moet nog amper een tekening bij zeker? Ze heten Mekke, Tom, Raf, Gerre, Leo en Björn (en ja, ik weet dat dit zes namen zijn, goes to show) en brouwen hun biertjes te Elewijt (sinds kort in de brouwketels van Van Campenhout omwille van schaalvergroting). Ze hebben maar liefst 3 minnaressen… op fles welteverstaan. De Minnares Tripel, een blond bier van hoge gisting op 8.5%, de Minnares IPA, een pale ale op 7% en deze Minnares Bruin op 7.5%. Gezien mijn voorliefde voor bruine bieren besloot ik deze minnares te versieren (of is het zij die mij versiert?). Hij schenkt donkerbruin met luchtige beige kraag met grote bellen, die er verrassend lang over doen om te verdwijnen.

Frisse, zoetzure neus op verse vijg, rozijntjes en koffie. Houdt het evenwicht tussen fris en romig, maar geurt erg aangenaam en uitnodigend.

Vreemd genoeg is het bier absoluut niet zoet op smaak. Eerder licht zuur met een tikkeltje drogend effect. Dat zag ik niet aankomen. Neemt niet weg dat het makkelijk wegdrinkt.

De afdronk is kort en dorstlessend.

Aangename doordrinker die op een zonnig terras de tongen zal losmaken.

Geproefd door Mark Dermul op 26-11-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).