Hunter Laing
16 Park Circus
Glasgow G3 6AX
UK
+44 141 353 0297
info@hunterlaing.com
www.hunterlaing.com

Split

Stewart Laing begon zijn loopbaan in de whisky business in 1964. Lange tijd was hij, samen met zijn broer Fred Laing, bestuurder van de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing & Co. Maar in 2013 besloten de broers elk hun eigen weg te gaan. Fred zou Douglas Laing behouden en zijn dochter Cara in het bedrijf inlijven, terwijl Stewart met zijn twee zonen (Andrew en Scott) het nieuwe Hunter Laing & Co uit de grond stampten.

Hunter Laing & Co moest niet van nul beginnen. Bij de split kon Stewart enkele bekende labels behouden, zoals Old Malt Cask en Old & Rare, House of Peers en John Player Special. Maar ook enkele nieuwe merken werden gelanceerd, onder andere Edition Spirits, het bedrijf dat door zijn zonen was opgestart.

Ardnahoe

Stewart leerde de knepen van het vak als jongeman onder andere bij Bruichladdich  en nadien Stevenson Taylor & Co. Toen hij het bedrijf van zijn vader vervoegde, ging hij vaak mee op handelsmissies naar Azië en Zuid-Amerika. Maar de droom om een eigen distilleerderij te bouwen, heeft hem nooit verlaten. Terugdenkend aan zijn tijd bij Bruichladdich, leek Islay hem de ideale keuze.

In januari 2016 kocht hij een stuk grond op Islay – halfweg tussen Caol Ila en Bunnahabhain – en begon aan de bouw van zijn Ardnahoe Distillery in datzelfde jaar. De eerste spirit liep van de stills – onder de kundige begeleiding van de legende Jim McEwan – in oktober 2018. In april 2019 ging de distilleerderij officieel open voor het grote publiek.

Range

Naast de eerder genoemde Old Malt Cask en Old & Rare, lanceerde Hunter Laing ook enkele nieuwe reeksen: Sovereign (single grains), Hepburn’s Choice (jonge single malts) en Distiller’s Art (single casks), Journey, The Kinship Series en Scarabus.