Distilleerderij: Littlemill
Regio: Schotland (Lowlands)
Fles: Littlemill 31 Year Old 1984/2016, Coopers Choice, Bourbon Cask #3901, 260 bts
Kleur: zonlicht
ABV: 48.5%

Pomelo & Grapefruit

Deze Littlemill 1984 van Cooper’s Choice betreft een single cask dat gebotteld werd voor de Brusselse whiskyshop La Boutique du Chemin. Hij stond bij McShelfie op het programma tijdens hun Closed Distilleries tasting in oktober 2019. Ik kon een sample bemachtigen.

Hola! Erg mooie, volle, krachtige, ronde en tropische neus op citroen, ananas, pomelo, abrikozen, perzik en een karrenvracht aan grapefruit. Daarnaast een fris boeketje wilde bloemen en een mooie toets van hout (zonder oaky te worden).  Erg fruitig, erg zomers en vooral erg lekker.

De body mocht net iets meer zijn, maar op smaak is het een ware fruitbom. Wederom flink wat tropisch fruit, zoals de neus beloofde, aangevuld met een flinke bite van witte peper en houtkruiden. Ook wat rozenwater en zelfs heel even een ziltje, maar dat verdwijnt erg snel. Zalig.

De afdronk is middellang, waarbij de peper langzaam verdwijnt tot er enkel nog pomelo en grapefruit over blijven.

Geweldige Littlemill, zeker weten. Zelfs na 31 jaar rijping nog springlevend! Gelukkig nieuwjaar!

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 23-12-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).