Brouwerij: De Koninck
Regio: Antwerpen, België
Fles: De Koninck Triple d’Anvers, 33cl
Kleur: blond
ABV: 8%

Klei

Ik hoor u al denken ‘Mark, wat heeft dat met whisky te maken?’. U heeft gelijk. Hier is echt geen enkele link met whisky, in tegenstelling tot alle bieren die ik tot nog toe op dit blog besproken heb. Maar vergeef het mij, ik ben geboren en getogen in Antwerpen, dus kon ik deze echte Belgische tripel met een Antwerps accent echt niet aan mij voorbij laten gaan. Deze Triple d’Anvers is gebrouwen door De Koninck, een brouwerij die al sinds 1833 in Antwerpen actief is. Het bier is helder, blond met een dikke, mooi schuimende witte kraag.

Lichte neus vol hop en iets van koriander en citroen. Doet me een beetje aan Duvel denken, maar misschien is dat vloeken in de kerk. Ik ken te weinig van bier om hier subtiel mee om te gaan.

Hij heeft de body van een pils, maar is wel lekker zoet en sprankelend. Danst over de tong met wat citrus en wederom koriander. Hint van wit brood en euh… klei? Een florale toets verschijnt bij de tweede slok.

In de korte afdronk krijg ik nog wat groene kruiden.

Verfrissend, maar minder vol dan een Duvel (vraag me niet waarom ik die vergelijking maak, wellicht omdat hij er toch wel wat op lijkt). Eigenlijk een matig biertje…

Geproefd door Mark Dermul op 17-08-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).