Distilleerderij: Ardnamurchan
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Adnamuchan 1 Year Old, OB 2018, Warehouse Release Batch 7, PX & Oloroso Octaves, 165 bts
Kleur: brons
ABV: 53.1%

Toekomst

We hebben net Batch 5 geproefd die beloftevol was, maar uiteraard nog een lange weg af te leggen heeft. Deze 7de batch verschilt in die zin dat het een mix is van PX en oloroso octaves. Het ABV ligt iets lager (en eigenlijk verrassend laag voor een spirit van amper een jaar oud). Hij kan zich dan weer wel beroepen op een prachtig bronzen kleurtje.

Oh, deze neus is al heel erg zoet met een mooie kruidigheid (nootmuskaat, peper) en een beetje woodsmoke. Deze zou zijn jonge leeftijd al best kunnen loochenen en beweren dat hij drie jaar of ouder is. Dadels en rozijntjes, maar ook koude koffie en rauwe kastanjes.

Hij is krachtig en zacht tegelijkertijd, als u begrijpt wat ik bedoel. Dit kan je bezwaarlijk spirity noemen, hoor. Dit is al bijna rond en erg smaakvol. Ruw, tuurlijk, maar de sherry heeft hier echt wel veel werk verzet en hem al een smeuïgheid gegeven die weinige spirits van deze leeftijd gegund is. De tweede slok doet wat kruidigheid toenemen. Chili pepertje, nootmuskaat en gekonfijte gember. Het hout is nog altijd sterk aanwezig, maar nu al best te verdragen.

De afdronk is donkerzoet met een zuurtje en laat je mond quasi droog achter.

Deze heeft echt veel potentieel en volgens mij een mooie toekomst.

Geproefd door Mark Dermul op 08-06-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).