Bottelaar: Morrison & Mackay
Regio: Schotland
Fles: Old Perth 20 Year Old 1996/2016
Kleur: brons
ABV: 55.4%

Indrukwekkend!

En dan is er nog de 20-jarige Old Perth. Ik ga me niet meer wagen aan de samenstelling, want de sympathieke, maar eigenzinnige Kenny Mackay doet eigenlijk zo goed als zeker zijn zin wat deze bottelingen betreft.

Fantastisch neus op donkere vruchten, tabaksbladeren, Pink Lady appels, herfstbladeren en vers geboend leder. Wat heide en mandarijn, pure chocolade en kaneel. Hier ging zeker een sherryvat mee in de mix. Dit is erg beloftevol.

Romig en kruidig, lekker warm op chili peper, paprika en gekarameliseerde gember. Het ABV kan tellen, hoor. Dit komt stevig binnen. Opnieuw mandarijn, aangevuld met Sevilla appelsienen, hazelnoten en kruidenthee. Pruimtabak en een bittertje als van roze pompelmoes. Eén enkel druppeltje rancio. Erg, erg lekker.

De afdronk is lang, warm, drogend en zesty tegelijkertijd.

Indrukwekkend! Met uitroepteken, hoor. Nog links en rechts te vinden voor zo’n 100 EUR. Aanrader!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 20-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).