‘Mijn Whisky’ is geen gewoon whiskyboek. Het gaat zelfs verrassend weinig over whisky op zich, maar is eerder een verzameling van interviews van bekende en minder bekende Nederlanders en enkele Vlamingen, waaronder Chef Stef Roesbeke van De Cluysenaer.

De interviews werden afgenomen door lifestylejournalist Marcel Langedijk, terwijl Hans Offringa elk hoofdstuk voorzag van wat extra informatie over de besproken whisky, distilleerderij of regio.

De ondervraagden – zoals daar zijn Arie Boomsma, Saskia Noort, Thérèse Boer en nog een heleboel Nederlanders die ik van haar noch pluim ken – vertellen ronduit over hun kennismaking met de godendrank. Wat mij vooral interesseerde was het interview met Junte Uiterwijk – beter bekend als Rapper Sticks – die in het boek zijn voorliefde voor Auchentoshan uitspreekt. Hoewel. Hij is vooral fan en ambassadeur van PEC Zwolle United dat in het jaar 2012 kampioen speelde. Ter ere van die titel werd een Auchentoshan gebotteld, geselecteerd door Hans Offringa (er staat een gesigneerd exemplaar van de whisky in de WhivieVaults). Dus ja.

Alles bij elkaar zijn het zeker leuke interviews en de wetenswaardigheden die Offringa optekent leerrijk, maar aangezien ik de meeste van die mensen amper of niet ken is het moeilijk het geheel op prijs te stellen. Mochten het nu allemaal bekende Vlamingen geweest zijn, zou een Nederlandse blogger wellicht hetzelfde schrijven.

Wel heel mooi vormgegeven, dat mag ook gezegd worden.

Een leuk tussendoortje, maar voor de doorgewinterde whiskyliefhebber is er weinig aan.
Dat is dan ook niet het doelpubliek. Het is maar dat u het weet.

Mijn Whisky – Bekende en bijzondere mensen vertellen over hun favoriete whisky’

Hans Offringa & Marcel Langedijk

260 pagina’s, uitgebracht op 11/11/2014

Karakter Uitgevers BV

ISBN 978-90-452-0597-7

Verkrijgbaar in de betere boekhandel voor 25 EUR