Wat is de liefde toch mooi! Mijn lieve schat Sofie weet natuurlijk dat ik een zwak heb voor Auchentoshan en eigenlijk mijn whiskyverzameling ook een beetje in die richting aan het sturen ben (ik wil veel whisky’s proeven, maar zeker alle expressies van Auchentoshan).

Uit de ‘gewone’ Auchentoshan range, zoals hierboven afgebeeld, ontbreekt mij enkel nog de 21 Year Old. Die laat wellicht niet al te lang meer op zich wachten.

Maar in 2008 bracht Auchentoshan een limited edition expressie op de markt : de Auchentoshan 1988 Bordeaux Wine Finish. Deze dram lag eerst 8 jaar op Amerikaanse bourbonvaten om dan nog 12 jaar lang te rijpen op de beste Saint Julien Bordeaux wijnvaten. De expressie is bijzonder moeilijk te vinden, aangezien ze slechts op 1.800 flessen werd gebotteld en te koop aangeboden in de travel retail (duty free shops). Gelukkig kan je bij de distilleerderij zelf nog aan deze fles geraken. Ze kost – ahem – 150 EUR (verzending inbegrepen).

Na het initiële protest van mijn vrouwtje (‘je hebt je kerst, nieuwjaar en verjaardag al gekregen’, en gelijk heeft ze!) plooide ze toch voor mijn argumentatie dat er slechts 1.800 flessen bestaan. Ik kon haar zover krijgen mij deze fles voor mijn vaderdag te bestellen. Nadeel: ze gaat tot dan achter slot en grendel! Oh, well. Daar kan ik mee leven.

Dank u, lieve schat, voor deze prachtige toevoeging aan mijn Toshan Collectie!