Distilleerderij: Drouin
Regio: Frankrijk
Fles: Calvados Christian Drouin 1994
Kleur: mahonie
ABV: 42%

Clafoutis

Als u weet dat Christian Drouin pas in 1960 zijn eerste appelbomen plantte en de eerste calvados van dit huis pas in 1979 gelanceerd werd, dan mogen we met deze calvados uit 1994 toch al van liquid history spreken, als u het mij vraagt. Ik heb er een aantal van dit huis geproefd (herinner u de fantastische releases van Asta Morris!) en ze konden mij stuk voor stuk erg bekoren, dus de verwachtingen voor deze liggen hoog. Ik ben overigens erg verrast van de donkere kleur van deze calvados. Dat is natuurlijk te danken aan de rode calvados vaten en de oude Banyuls vaten waarop deze rijpte tot 2014 (want hij werd dan reeds gebotteld).

Overheerlijke, rode neus – als u begrijpt wat ik bedoel. Ik wordt verrast door heerlijke toetsen van rood fruit, voornamelijk kersen, maar ook amandelen en zelfs een mespuntje cacao.

Ah… een clafoutis van appel en kers, vers uit de oven, aangevuld met een flinke kruidigheid en zelfs een streepje woodsmoke. Dit is bijzonder complex!

De afdronk is lang, kruidig en zelfs een tikkeltje snoeperig op het sterfbed.

Dit is een calvados voor whiskyliefhebbers! Complex en bevredigend. Verkrijgbaar voor zo’n 200 EUR. Aanrader!

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 11-10-2024