Distilleerderij: Drouin
Regio: Frankrijk
Fles: Calvados Christian Drouin 2004
Kleur: oud goud
ABV: 42%

Barbados Calvados

Christian Drouin begon zijn boerderij net buiten Gonneville in 1960. Appelbomen worden gepland met de bedoeling hier calvados van te maken. In 1979 treedt zijn zoon toe tot het bedrijf en in 2004 volgt al de derde generatie. In dat jaar vervoegt kleinzoon Guillaume het bedrijf en het is van zijn geboortejaar dat deze Calvados werd gebotteld. Drouin heeft veel te danken aan Guillaume, want het is zijn verdienste dat het merk één van de belangrijkste referenties werd als het over Calvados gaat. Oh, ja, ik zou het nog bijna vergeten: deze rijpte op een mix van typische calvadosvaten en Foursquare rumvaten!

Op de neus ontwaar je de rum onmiddellijk! Uiteraard krijg je de typische toetsen van appel (doh!) en honing, maar al snel komt daar flink wat Graeffe suiker bij. Voor je het weet denk je aan pannenkoeken te ruiken. Vers gebakken, dat spreekt. De eik fluistert, maar geeft toch al een mooie hint van kruidigheid. Super neus!

Rond en volmondig met wederom gebak, maar deze keer een tarte tatin, met rozijntjes en gebakken appels, aangevuld met gekonfijte appelsienschillen en bakkerskruiden. En ja, hij heeft een zacht maar onmiskenbaar funky randje dat ik enkel aan de Foursquare rum uit Barbados kan toeschrijven. Het werkt prima.

De afdronk is uitstekend. Lekker lang, zoet als een verse apfelstrudel met een rum-y randje.

De invloed van de Foursquare vaten is overduidelijk en een absolute meerwaarde. Verkrijgbaar voor 124 EUR.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 11-10-2024