Brouwerij: GCB Craft Beers
Regio: België
Fles: GCB Hazy Dazy, NEIPA, 33cl
Kleur: karamel
ABV: 5.5%

Petekind

GCB staat voor ‘God Child Brewery’ wat zoveel betekent als ‘de brouwerij van het petekind’. Dat petekind is Mauro Vissers, zoon van Jan & Lieve van de Fisser brouwerij (en de single malt whisky shop in Zammel – of all places). Gepassioneerd door bier brouwen (tja, met de paplepel, hé) is hij zelf aan de slag gegaan en maakt dus experimentele biertjes. Dankzij papa Jan kon ik er twee ontdekken. Beginnen doen we met de Hazy Dazy, een NEIPA die tropische toetsen dankt aan het dryhoppen met de bekende Citra hop. Omwille van het gebruik van karamelmouten, schenkt hij een troebel, donker amber tot euh… karamelkleurig, met een kraag die snel gaat liggen.

Op de neus is het al meteen mijn ding: zoet met een mooi zuurtje, flirtend met de tropen. Denk rood fruit en pompelmoes, maar ook perzik en ananas. Erg fruitig, inderdaad.

Dat wordt mooi verdergezet op de tong, waar hij eveneens erg fruitig overkomt, wederom een mooi zuurtje heeft als van pompelmoes, maar wel een heerlijk dorstlessend bittertje tentoon spreidt. Omwille van het erg toegankelijke ABV gaat deze gevaarlijk vlot naar binnen.

De afdronk is meer van hetzelfde, maar wordt het bittertje op het sterfbed extra in de verf gezet.

Het zal je petekind maar zijn… Aanrader!

Geproefd door Mark Dermul op 12-05-2024