Distilleerderij: Jack Daniel Distillery
Regio: USA
Fles: Jack Daniel’s Distillery Series Rye Selection 008 – DSP-TN-1, OB 2022, High Toast No Char Maple Barrel Finish, 375ml
Kleur: koper
ABV: 50.5%

High Toast No Char Maple Barrel Finish

In 2022 besloot Jack Daniel’s de reeks Tennessee Tasters’ Selection in een nieuw jasje te steken. De flesvorm werd aangepast, alsook het label en tot slot ook de naam. Vanaf selectie 008 komen deze experimentele whiskeys op de markt als Distillery Series. Nummer 8 werd geselecteerd door Master Tasted Josh Phillips. Merk op dat er op het label ook gewag wordt gemaakt van DSP-TN-1, wat simpelweg een verwijzing is naar het noordelijke deel van de distilleerderij (ze hebben verschillende plants bij JD).

Erg zoete en bijna snoeperige neus op karamel, gezoete popcorn en melkchocolade met hazelnoten. En een karrenvracht aan colaflesjes (u weet wel, de gummi snoepjes).

De body is vol en rijk met wederom colasnoepjes, banaan, karamel, honing en maïs op de barbecue. Ahornsiroop verschijnt midpalate en gaat onmiddellijk domineren. Een pittige kruidigheid als van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel komt de boel opvrolijken.

De afdronk is lang en zacht drogend. Op het sterfbed verschijnt dan toch nog een astringent bittertje als van kastanjes en walnoten.

Leuk, maar niet meer te vinden… tenzij je 150 EUR voor deze half bottle wil neertellen. Met dank aan Jack’s Safe uit Roermond (NL) voor het sample.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-02-2024
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).