Het is alweer een tijdje geleden dat ik in Gent bij mijn broeder Mark was. Maar pas geleden was het dan zo ver. We zouden immers samen op avontuur gaan in de woestijn van Tunesie.

Bij hem op bezoek gaan is altijd leuk, samen van een goede dram genieten is nog leuker. Geschenken krijgen die whisky gerelateerd zijn is het allerleukst! Zeker als deze dan ook nog eens van mijn favoriete distilleerderij zijn!

Het begon heel onschuldig met een paar doosjes lucifers. Daarna kwamen er een leuke decanter en twee miniatuurtjes van de 12 jarige HP (zowel de oude als de nieuwe botteling)

Toen begon het feest!

Als eerste zette Mark mij een fles van de 12 jarige single cask botteling voor die speciaal geselecteerd en gebotteld is voor Maxxium Nederland. Cask Nr. 974 met een ABV van 58,9% een absolute aanrader.

Het hoogte punt bewaarde hij echter tot het laatst en overhandigde mij een fles New Make Spirit Drink!Gedistileerd in Februari 2010 en gebotteld in Maart 2010 met een ABV van 50%. De New Make Spirit is alleen in de distilleerderij verkrijgbaar. Deze fles blijft voorlopig gesloten tot het moment dat ik aan een tweede kan geraken. (hint, hint).

Als afsluiter gaf hij mij de fles HP Leif Erikson die we samen voor een groot gedeelte gekraakt hebben tijdens het Save the Lars Homestead avontuur. Een goede HP die voor mij net iets bijzonderder is dan de gewone 12 jarige vanwege de herinneringen die er aan hangen.

Mark, nogmaals bedankt voor de geschenken, ga zo door 🙂