Brouwerij: Grimbergen Microbrouwerij
Regio: België
Fles: Grimbergen Astrum Pale Ale Microbrew #3, 33cl
Kleur: amber
ABV: 6%

Fazant

Het derde en laatste biertje van de microbrouwerij aan de abdij van Grimbergen – geopend in 2019 – is deze Astrum Pale Ale op 6%, die gebrouwen werd met Vlaamse hoppen, maar ook met Galaxy hop uit Australië, voor het eerst gekweekt in 1994. Hij schenkt amberkleurig met een mooie, witte kraag met die lekker lang blijft staan en het bier een aantrekkelijk uiterlijk geeft.

Heerlijk soepele neus op tropisch fruit (dank u, Galaxy hop) dat doet denken aan sinaasappel, kruisbes, passievrucht en papaja. Maar hij heeft ook iets aantrekkelijk kruidigs, moet ik zeggen. Dit is een uitstekende neus!

Dit gaat gevaarlijk vlot naar binnen, moet ik zeggen. Verfrissend en dartel op de tong met wederom die toetsen van tropische vruchten, aangevuld met zoete mout, zachte kruiden en een perfect bittertje dat voor een prima balans zorgt.

Frisse afdronk op zoete mout en zachte kruiden.

Zonder enige twijfel mijn favoriet van de drie innovatieve brouwsels. Hij paste prima bij mijn hoofdgerecht van fazant met kroketjes. Santé, Marc D, voor dit leuke eindejaarsgeschenk.

Geproefd door Mark Dermul op 31-12-2023