Brouwerij: Grimbergen Microbrouwerij
Regio: België
Fles: Grimbergen Ignis Quadruple Microbrew#2, 33cl
Kleur: bruin
ABV: 10%

Weeïg

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe microbrouwerij aan de abdij van Grimbergen – we schrijven 2019 – werden drie innovatieve biertjes gebrouwen. Dit is er zo eentje: de Grimbergen Ignis Quadruple op 10%, die gebrouwen werd met op beukenhout gerookte mout. Hij schenkt een licht bruin met een witte kraag die erg snel gaat liggen.

De neus is een tikkeltje weeïg op zoete, zacht gerookte mout met rozijnen, pruimen en vijgen op de achtergrond. Hij heeft iets zoetzuurs waar ik even aan moet wennen.

De smaak is oké, maar niet top, in alle eerlijkheid. Een tikkeltje te zuur en met een toets die me aan iets van metaal of zelfs bloed doet denken. Midpalate verschijnt een bittertje als van pompelmoes, maar dat weeïge dat ik al op de neus had, keert op smaak weer. Jammer, maar dit is niet meteen mijn ding.

De afdronk is zacht en (te) zoet.

Desalniettemin een welverdiende dank u aan mijn vriend Marc D, die me de drie flesjes cadeau deed.

Geproefd door Mark Dermul op 31-12-2023