Producent: The Lost Explorer
Regio: Mexico
Fles: The Lost Explorer 8 Year Old Espadin
Kleur: clear
ABV: 42%

Espadin

Mezcal… ik heb het nooit een makkelijke druppel gevonden, maar ontdek graag nieuwe smaken, dus toen Timon mij een paar weken geleden benaderde met drie mezcals van het huis The Lost Explorer was ik er als de kippen bij om samples te sprokkelen. Timon had drie flessen mee van dit huis: een 8-jarige Espadin, een 10-jarige Tobala en een 12-jarige Salmiana. Ik zet ze graag alle drie even op een rijtje, beginnende bij de jongste, geproduceerd van Maguey Espadin van 8 jaar oud. De Maguey Espadin is de meest gebruikte agave in de productie van mezcal. De plant groeit in de dorre vallei van San Pablo Huixtepec. Aan de slag!

Frisse neus op agave, spearmint, onrijpe ananas en gin. Hint van bubblegum. Erg uitnodigend en benaderbaar.

Op smaak is dit al even toegankelijk als op de neus. Heeft wat weg van gin, maar dan met een mooi streepje rook.

De afdronk is lang en houdt de mond heerlijk warm.

Deze kost zo’n 65 tot 70 EUR in onze contreien. Dit is volgens mij een mezcal die iedereen wel zal lusten. En ik zie me hier ook best wel cocktails met maken, zoals een Mezcal Margarita (met Cointreau en limoensap) of Mezcal Paloma (met pompelmoessap en soda).

Geproefd door Mark Dermul op 14-01-2024
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).