Distilleerderij: Univers Drink
Regio: België
Fles: Pvrezero Non-Alcoholic Alternative to Spirits
Kleur: clear
ABV: 0%

Zero

Pvrezero (wat een vreemde naam!) is een alcoholvrij alternatief voor gin, ideaal – volgens de website – voor ‘een heilige gin-tonic’. Ik weet niet wat er zo heilig zou zijn aan een gin & tonic, maar laten we deze variant toch maar eens bekijken. Hij werd samengesteld met 12 botanicals, te weten jenveverbes, kardemom, koriander, sinaasappel en bittere sinaasappel, limoen, kaneel, oranjebloesem, violet, hibiscus, lavendel en mirte. Kijk eens aan. Gebotteld op – of wat had u gedacht – 0.0% ABV.

Hoewel hij – uiteraard – de typische alcohol burn ontbeert, valt deze neus best wel mee. Lichte toetsen van limoen, iets van aspartaam zonder te storen en duidelijk appelsien.

De body valt mij goed mee. Dit is niet waterachtig. Op smaak is het wederom allemaal citrus dat de plak zwaait en komt hij zelfs iets licht drogend over. Het feit dat hij geen alcohol bevat valt hier amper op, maar toch is dit te licht om er een cocktail mee te maken naar mijn gading.

Finish? Welke finish. Dit is Fanta Limoen met een zachte kruidigheid, meer niet.

Dit valt qua smaak nog mee, maar ik ben niet overtuigd dat het in een cocktail overeind blijft. Zo’n 18 EUR in de lokale supermarkt, mocht het u interesseren om hem eens uit te proberen.

Geproefd door Mark Dermul op 25-02-2024
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).