Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Tanqueray 0.0

Tasting Notes Posted on 09/04/2024 16:30

Distilleerderij: Cameronbridge
Regio: Schotland
Fles: Tanqueray 0.0
Kleur: clear
ABV: 0%

Water

Van deze alcoholvrije gin wordt gezegd dat hij smaakt als een niet-alcoholvrije gin, zo goed is hij. Nou, dat was voor mij reden genoeg om hem in huis te halen en eens te proberen.

Op de neus is het één en al frisse citrus en een ietwat chemische toets die me aan aspartaam en bruistablet doet denken. Maar verder absoluut niets. Mag ik zeggen dat dit geen al te beste start is?

Water met citroenpartjes. Soms maak ik me dit zelf klaar – is geen kunst, hé, gewoon wat citroenpartjes toevoegen aan een drinkbus die je vult met kraantjeswater – om mee te pakken naar de Basic Fit. Awel, dat heeft vaak nog meer karakter dan deze alcoholvrije gin. Dit is vlak, karakter- en smaakloos.

Van een finish is hier absoluut geen sprake.

U zal het mij vergeven dat ik aan dit fletse alternatief geen tonic ga verspillen. Die komt nooit meer in huis.

Geproefd door Mark Dermul op 25-02-2024
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).



Gin: Pvrezero

Tasting Notes Posted on 09/04/2024 06:30

Distilleerderij: Univers Drink
Regio: België
Fles: Pvrezero Non-Alcoholic Alternative to Spirits
Kleur: clear
ABV: 0%

Zero

Pvrezero (wat een vreemde naam!) is een alcoholvrij alternatief voor gin, ideaal – volgens de website – voor ‘een heilige gin-tonic’. Ik weet niet wat er zo heilig zou zijn aan een gin & tonic, maar laten we deze variant toch maar eens bekijken. Hij werd samengesteld met 12 botanicals, te weten jenveverbes, kardemom, koriander, sinaasappel en bittere sinaasappel, limoen, kaneel, oranjebloesem, violet, hibiscus, lavendel en mirte. Kijk eens aan. Gebotteld op – of wat had u gedacht – 0.0% ABV.

Hoewel hij – uiteraard – de typische alcohol burn ontbeert, valt deze neus best wel mee. Lichte toetsen van limoen, iets van aspartaam zonder te storen en duidelijk appelsien.

De body valt mij goed mee. Dit is niet waterachtig. Op smaak is het wederom allemaal citrus dat de plak zwaait en komt hij zelfs iets licht drogend over. Het feit dat hij geen alcohol bevat valt hier amper op, maar toch is dit te licht om er een cocktail mee te maken naar mijn gading.

Finish? Welke finish. Dit is Fanta Limoen met een zachte kruidigheid, meer niet.

Dit valt qua smaak nog mee, maar ik ben niet overtuigd dat het in een cocktail overeind blijft. Zo’n 18 EUR in de lokale supermarkt, mocht het u interesseren om hem eens uit te proberen.

Geproefd door Mark Dermul op 25-02-2024
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).