Distilleerderij: Stokerij De Moor
Regio: België
Fles: Moon Distilled Cherry Gin, 500ml
Kleur: roze
ABV: 44%

Kersen

De Moon Distilled Cherry Gin is de zomerse variëteit van deze twee Vlamingen, waarbij naast de klassieke botanicals ook gebruik werd gemaakt van kersen en krieken. Hij kleurt een speels roze. Ik hou mijn hart al vast…

Op de neus is de schade beperkt. Ik maak een grapje. Hij is nog steeds fris en monter en de rode vruchten hebben enkel een zachte, zoete toets toegevoegd. Ik had me aan flink wat snoeperigheid verwacht, maar dat ik gelukkig niet het geval. Dit ruikt uitnodigend.

Op smaak komen de kersen en krieken mooi tot uiting, maar op geen enkel moment gaan ze domineren en de gin veel te zoet maken. Integendeel. Hij blijft bitter genoeg en krijgt enkel een speels zoetje dat me echt wel aanstaat. Alleen… ik heb echt moeite om een roos drankje naar binnen te keilen. Gelukkig is dit wel lekker, ook al ziet het er niet uit (but that’s just me).

In de finish – en echt pas in de finish – krijg ik plots flink wat kersen. En… het stoort allerminst.

Ik was echt beduusd om deze te proeven, maar mijn vooroordeel bleekt totaal onterecht. Vreselijke kleur (maar ja, kan ook niet anders gezien het rode fruit), maar prima smaak.

Geproefd door Mark Dermul op 26-12-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).