Distilleerderij: Stokerij De Moor
Regio: België
Fles: Moon Oriental Distilled Gin, 500ml, 900 bts
Kleur: clear
ABV: 44%

Yuzu

De meest recente expressie van Moon Gin is deze Oriental, die gebruik maakt van Oosterse kruiden zoals garam masala uit India, makrut-limoenblaadjes uit Thailand, groene thee uit China en yuzu uit Japan. Slechts 900 flesjes van een halve liter werden geproduceerd bij Stokerij De Moor in Aalst.

De neus is lentefris, maar tegelijkertijd een beetje weeïg, als u begrijpt wat ik bedoel. Da’s geen off-note, voor alle duidelijkheid. De oriëntaalse botanicals hebben alvast hun werk gedaan om hier een leuke, oosterse toets aan te geven. Vooral de yuzu heeft zijn stempel gedrukt.

Op de tong is het een ware explosie van smaken! Bitter zoals het hoort, zoetzuur als extraatje. Dit is erg, erg lekker. Flink wat frisse citrustoetsen (yuzu, een complexe citrusvrucht die de smaken van citroen, limoen, mandarijn en zelfs wat grapefruit combineert) met iets van dennen. En toch heeft hij ook iets lekker zoets dat tegengas geeft. Prima spul!

De finish is eveneens erg mooi! Lang, zoetzuur met een perfect bittertje. Dorstlessend!

Tonic? Euh… neen, dit is puur zo lekker dat ik het zelfs niet eens zou aanraden. Gewoon een ijsblokje en je bent klaar. Dit is echt een lekkere gin!

Geproefd door Mark Dermul op 26-12-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).