Bottelaar: Moon
Regio: België
Fles: Moon Spiced Rum, 50cl
Kleur: brons
ABV: 40%

Colaflesjes

Moon is een Belgisch merk en is vooral bekend van gin (maar daarover later meer), maar ze brachten ook deze Caribische blend op de markt onder de naam Spiced Rum. Moon onderscheidt zich van de concurrentie doordat voor de productie ook gebruik werd gemaakt van een gecertificeerde maansteen! Vandaar ook de naam, natuurlijk. Een gimmick? Zeker weten. Maar de meesterstoker van Stokerij De Moor heeft hier ook een hand in, dus wie weet hebben we wel te maken met een erg prettige rum! Hij rijpte drie jaar en werd op 40% gebotteld in kleine flesjes.

De neus is zoet, maar relatief eenvoudig, moet ik zeggen. Vreemd genoeg is het eerste wat voor mijn geestesoog verschijnt colaflesjes, de gummi snoep. Daarnaast wat geprakte banaan en flink wat vanille, iets van gekonfijte bloedappelsien en wat cacaopoeder. Verre van slecht, weliswaar.

Lekker olieachtig en meteen mierzoet op colaflesjes, melkchocolade, banaan, vanille, kaneel en zoethout. Erg toegankelijk en drinkbaar en wellicht erg goed in een cocktail, maar ook puur is dit best te genieten. De colaflesjes en de banaan domineren en maken hier een bijna snoeperige rum van. Dat valt niet tegen.

De finish is middellang en snoeperig zoet.

Bijzonder drinkbaar en erg zoet, meer dan okay. Voor een fles van 50cl van deze rum betaal je net geen 40 EUR. Ik ben er zeker van dat deze mooi overeind blijft in cocktails.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-12-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).