Distilleerderij: Worthy Park
Regio: Jamaica
Fles: WPL Jamaica selected by Twor
Kleur: clear
ABV: 59%

Juice

WPL staat voor Worthy Park Light, een rum met een estergehalte van 60 tot 119, whatever that means. Selected by Twor… ik heb geen flauw idee wie dat is… alhoewel! Ik zie dat op het label het smoelwerk staat van niemand minder dan mijn vriend Timon Salomez, dus ik  vermoed dat hij er voor iets tussen zit. Zou het zijn bijnaam kunnen zijn? Wie weet. Wat ik wel weet is dat we dus een pot still Jamaicaanse rum in het glas hebben.

Holy shit! Excuse my French, maar dit is wel heel apart. Gekookte sperziebonen, linoleum, aardappelschillen, mezcal, peaty new make, nieuwe sneakers… funky as hell en het is effe wennen. Maar wel heel erg plezant.

Ook op smaak moet ik eerste instantie aan peaty new make denken, alvorens ik snap dat hier meer aan de gang is. Agave keert weer (en dat verklaart wellicht waarom Timon hier zo zot van is), de new make-y toetsen evenzeer. Blind had ik dit nooit rum genoemd, laat staan Juice (zoals het op het label wordt vermeld). Plezant, echt.

Lang met een eerste zoetje, maar ook iets van rubber en… op het sterfbed… niet lachen… frambozenyoghurt! Waar komt dat nu weer vandaan? F-U-N-K-Y.

Puur is dat eigenlijk niet te drinken, toch? Dat moet wel bedoeld zijn als basis voor cocktails. Ik heb me hier wel erg mee geamuseerd. Bedankt voor het sample, Maarten!

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-10-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).