Distilleerderij: Foursquare
Regio: Barbados
Fles: Sixty Six 12 Year Old Family Reserve
Kleur: koper
ABV: 40%

1966

De Rum Sixty Six 12 Year Old is een blended rum, afkomstig van Barbados, een blend van zowel pot still als column still rum, gedistilleerd bij Foursquare. De blend werd destijds ontwikkeld voor de familie Seale – vandaar de naam Family Reserve – maar is ondertussen al jaren verkrijgbaar voor ons mere mortals. Hij is 100% tropical aged en eigenlijk verkrijgbaar voor een prikje, want niet eens 40 EUR. Trouwens, de naam Sixty Six verwijst dan weer naar 30 november 1966, de datum waarop Barbados onafhankelijk werd.

Droge neus op gedroogd en gekonfijt fruit, Luikse siroop, mokka en nootmuskaat. Aangenaam en toegankelijk.

De body is erg licht. Vanille, dadels, gekonfijte abrikozen met een zachte toets van zowel eik als nootmuskaat.

De afdronk is middellang op meer vanille en zacht drogende eik.

In alle eerlijkheid een allemansvriend die gevaarlijk vlot binnen kapt. Maar wel waar voor je geld en stukken beter dan de meeste rum die je in de supermarkt kan vinden. Dankjewel voor het sample, Marc!

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-10-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).