Brouwerij: Bryggja Brewery
Regio: België
Fles: Waldorph Whisky Infused Edition, 33cl
Kleur: roodbruin
ABV: 9.2%

Donkerzoet

Deze Waldorph vind zijn oorsprong in het winterbier ‘Roedolph’, maar rijpte op een vat met houtsnippers van appel gedrenkt in whisky… Dat appelhout geeft een extra dimensie aan deze quadrupel, dat een samenwerking is met Bryggja Brewery uit Moerkerke en Thuisbrouwerij De vierkante Meter uit Brasschaat. Hij schenkt een aantrekkelijk roodbruin met beige kraag met kleine belletjes. De kraag blijft de hele proeverij overeind.

Donkerzoete neus op vijgen, pruimen en zelfs wat hazelnoten. Tikkeltje boozy, ongetwijfeld van de whisky, maar dat is in dit geval absoluut een meerwaarde.

Goeie body, lekker romig. Meer van hetzelfde, wat betekent dat ik wederom er mooie toetsen van donker en zoet fruit krijg, opgesmukt met wat bruine suiker en een zachte kruidigheid. Aangename verrassing. En ondanks het hoge alcoholpercentage, drink deze erg gevaarlijk vlot weg.

De finish is uitstekend. Niet alleen krijg ik extra toetsen van chocolade, maar zelfs een hint van woodsmoke.Wat een tof biertje is me dit, zeg!

Dankjewel, Marc D, voor dit erg lekkere flesje.

Geproefd door Mark Dermul op 22-10-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)