Bottelaar: Johan Tack
Regio: België
Fles: Tack’Buffalo, Belgian Strong Dark Ale Buffalo Trace Barrel Aged, 750ml
Kleur: bruin
ABV: 9.5%

Buffalo Trace Ale

Ja, we gaan nog even door met de biertjes van Johan Tack, want in de reeks zit ook deze Tack’Buffalo. Heeft niets met de voetbalploeg van Gent te maken, maar alles met het feit dat deze Belgian Strong Dark Ale, gebrouwen in september 2020, 13 maanden lang mocht rijpen op een voormalig bourbon vat van Buffalo Trace. Het werd gebotteld in oktober 2021, schenkt een chocoladebruin met een beide kraag die een film van zo’n halve centimeter op het bier laat staan.

Donkere en zoetzure neus op pruimen, pompelmoes, koffie en chicorei. Van het bourbonvat krijg ik niet bepaald veel door, moet ik zeggen.

De body is aan de lichte kant, maar wel prettig prikkelend. Het bier is nu minder zuur dan op de neus en dus met de nadruk op flink wat zoete toetsen zoals rozijntjes en pruimen. De pompelmoes verdwijnt een beetje naar de achtergrond en maakt plaats voor een zacht bittertje. Ook op smaak kan ik geen enkele bourbon-toets ontwaren.

De afdronk is verrassend kort.

Verre van slecht, maar wat mij betreft één van de minderen goden van deze reeks. Erg vergeetbaar, als u begrijpt wat ik bedoel.

P.S. Voorzichtig als je de fles open maakt. Door oversaturatie gaat de fles flink schuimen en dus moet je er snel bij zijn met je glas.

Geproefd door Mark Dermul op 27-12-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).