Bottelaar: Johan Tack
Regio: België
Fles: Ticky Tacky, volmout blond, 330ml
Kleur: goudblond
ABV: 6%

Leonie

Als je grootouder wordt zou je het geboortefeest kunnen opfleuren door bij te leggen bij de suikerbonen, maar wat als je gepassioneerd ben door bier? Juist, dan geef je alle well wishers van je kleinkind een goeie pint! Ticky Tacky werd gebrouwen ter ere van de geboorte van Leonie Tack, kleindochter van Johan, de man achter de Tack-biertjes. Speels label, wat ik wel leuk vind. Erg origineel, moet ik zeggen. Het bier schenkt goudblond met een fantastische witte kraag.

Erg frisse neus die me doet denken aan een witbier met perzik. Een fruitige, zoete neus, die erg zomers aandoet en onmiddellijk uitnodigt tot het nemen van een flinke slok.

Zo gezegd, zo gedaan. En dat gaat gevaarlijk vlot naar binnen. De smaak ligt perfect in het verlengde van de neus. Niks complex, gewoon lekker fris en zoet met een zacht bittertje. Het soort bier waarvan ik er op een zonovergoten terras wel een stuk of drie na mekaar naar binnen zou kunnen kieperen. Dorstlessend is het alleszins.

Het vervangen van Leonie’s luier duurt wellicht tien keer zo lang als de afdronk van deze doordrinker, maar we laten het niet aan ons hart komen.

Proficiat, Johan. Lekker fris! Dat je nog vaak opa mag worden, makker!

Geproefd door Mark Dermul op 20-12-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).