Brouwerij: Stokhove
Regio: België
Fles: Stokhove Waardamse Dubbel, 330ml
Kleur: bruin
ABV: 7%

Aardbeien en Frambozen

De Waardamse Dubbel is bruin biertje van de craft-brewery Stokhove uit het West-Vlaamse Waardamme. Na de gesmaakte tripel en blond was ik hier wel erg benieuwd naar, want ik hou wel van een bruintje. Volgens de website – op het moment van schrijven – wordt deze zelfs niet eens meer gemaakt. Hij schenkt bruin met een beige kraag die onmiddellijk gaat liggen. Aan de slag.

Ja, precies wat ik van een bruintje op de neus verwacht. Donkerzoet op al even donker fruit met zoete mout en wat kandijsuiker. Heerlijke neus.

Op smaak vertaalt het zich eerder naar rood fruit – aardbeien en frambozen, echt waar – wat eerder onverwacht maar verre van onaangenaam is. Hij komt lichter over dan verwacht, maar wederom: het is geen straf. Enige nadeel, gaat iets vlotter binnen dan zou mogen, moet ik bekennen.

De finish is middellang met donkerzoete toetsen en wat perensiroop op het sterfbed.

Wat jammer dat deze niet meer verkrijgbaar is. Dankjewel, Pat!

Geproefd door Mark Dermul op 18-08-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)