Distilleerderij: North British
Regio: Lowlands
Fles: North British 26 Year Old 1996 The Electric Coo, Campbeltown Whisky Co, Refill Sherry Hogshead
Kleur: amber
ABV: 50%

David Stirk

Het begint allemaal zoet op sultanas, digestieve koekjes, ananas op de BBQ en zelfs wat limoensorbet, alvorens de typische toetsen van grain whisky zich toch laten zien. Een druppeltje houtlijm en een toets van maïs met een lepeltje honing. Maar het mag gezegd: dit is erg goed (in zijn genre).

Lekker romig op de tong met zoet fruit en popcorn, sultanas en honing. Zelfs iets van geglazuurde hazelnoten. De houtlijm keert weer, alsook wat potloodschaafsel en snuiftabak. Dankzij het sherryvat is deze mooi ‘donkerzoet’ geworden, als u begrijpt wat ik bedoel.

De afdronk is lang, kruidig en licht drogend met peper en kandijsuiker op het sterfbed.

De whisky is zo mooi als het boek – waarvoor deze werd gebotteld – interessant en grappig is. Aanbevolen.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-07-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).