Distilleerderij: De Molenberg
Regio: België
Fles: Gouden Carolus 10 Year Old 2011/2022 Palomino, 500ml, 6.000 bts
Kleur: koper
ABV: 46%

Onder de Indruk

Deze Palomino expressie van Gouden Carolus is een vatting van 7 vaten van hun single malt die eerst 30 maanden rijpte op first fill bourbon en dan een finish kreeg van 90 maanden (da’s drie keer zo lang, dus eigenlijk een dubbele rijping, toch?) op oloroso sherryvaten. Vandaar ook de naam Palomino, want dat witte druivenras is de druif bij uitstek waarmee in Spanje sherry wordt gemaakt. Er werden 6.000 flesjes afgevuld op 46% op 18 april 2022.

Elegante, donkerzoete neus op abrikozenconfituur, vanille en eik. Iets wat me aan gebak op een zondagmorgen doet denken. Druivensap. Sultanas en een hint van walnoten. Mooi!

Prima body. Romige vanillevla. Verwarmend in de mond, terwijl hij tevens mierzoet is. Zachtjes gekruid op nootmuskaat en kruidnagel. Sultanas, gekonfijte appelsienen, walnoten en zelfs iets van pure chocolade. Dit is mooi gelaagd en erg lekker.

De afdronk is lang, zoet, kruidig en zacht drogend.

Okay, ik ben nu officieel onder de indruk van de Gouden Carolus single malt. Ze kunnen dus wel degelijk iets lekkers produceren! Dankjewel voor het sample, Benny.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 06-05-2023