Distilleerderij: Garrison Brothers Distillery
Regio: USA
Fles: Garrison Brothers 3 Year Old 2012, OB 2015, Charred American Oak Barrels
Kleur: brons
ABV: 47%

Texas

Garrison Brothers werd in 2006 opgericht in Hey, Texas. De eerste batch van hun vlaggenschip ‘Cowboy Bourbon’ verscheen op de markt in 2013 en een nieuwe batch verschijnt jaarlijks. Ondertussen hebben ze al heel wat verschillende varianten op de markt en sinds 2021 zijn die verkrijgbaar in 42 staten, maar buiten Amerika is deze niet te vinden. Ik dank mijn sample aan de vrijgevigheid van Wouter, een goeie vriend en fervent bourbon liefhebber. Vreemd genoeg zet Garrison Brothers het jaar van botteling op het label in plaats van het verwachte jaar van distillatie. Deze bourbon werd in 2012 gestookt en in 2015 – geblokletterd op de fles – gebotteld, versneden naar 47%.

Bruine toast op een vers gezaagde plank, dat is de neus van deze bourbon in een notendop. Met wat meer geduld ontdek ik ook nog gember, kaneel en chilipeper, marsepein en popcorn, bruine suiker en een hint van koffie. Dit valt me best mee (ik ben immers niet echt een bourbonliefhebber).

Prima body. Onmiddellijk zoet op cuberdons, peperkoek en marsepein, flink kruidig op kruidnagel, kaneel, zoethout en gember en zacht drogend van de tannine. Ja, het hout is relatief luid, maar je moet weten dat ze speciale vaten met extra dikke duigen gebruiken om de Texaanse hitte te kunnen doorstaan (hun eerste vaten barstten van de hitte en vele gallons gingen verloren). Ook dit valt me best mee.

De finish is zoet en erg kruidig en duurt best wel lang. Je mond is helemaal droog na enkele ogenblikken.

Kruidige, maar leuke Texaanse bourbon. De sheriff-ster die in het glas geblazen werd is een leuke knipoog naar de tijd van het Wilde Westen. Dankjewel, Wouter!

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 23-04-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).