Distilleerderij: Undisclosed
Regio: Caribbean
Fles: Interludium Rum, Batch 04, Galant Mary, 50 bts
Kleur: vol goud
ABV: 43.2%

Galant Mary

De zomer komt er weer aan en dan staan Mark & Manny op de eerste rij om jullie weer te verleiden met een lekker malternative. Voor de vierde en laatste keer wordt dat een rum, die we Galant Mary doopten. Een goeie verstaander weet daarbij welke rum hier aan de basis ligt, maar we gingen toch nog een stapje verder en smukten hem op met twee rums uit Jamaica om hem nog net dat extra laagje funkiness mee te geven. Het resultaat? Een elegante rum met een hoek af.

Verrassend frisse neus op grapefruit en mokatine bonbons. Hint van koffie met kandijsiroop. Iets van citroengras. Maar wel met een zachte, funky toets, waardoor de rum niet alleen elegant, maar ook ietwat speels overkomt.

Op smaak is hij bijna romig, lekker zoet en kruidig op citrustoetsen, rozijntjes en vijgen, maar wel met een mooie dosis kruidnagel en saffraan. Koffie keert weer, alsook de zacht, zij het toch al wat meer uitgesproken funkiness van de Jamaicaanse rum in de mix. Ik beken dat dit bijzonder gevaarlijk vlot naar binnen kapt.De afdronk is dartel en zoet, alsof onze galante Mary in een zomerjurk over het strand flaneert.

Heerlijk zomerse rum die, ondanks het bescheiden ABV, stevig binnenkomt.

Interludium rum cocktail : ‘Galant Mary on the Merry-Go-Round’

Onze galante Mary mag een keertje uit de bol. Vul een tumblerglas met ijs en giet er 4cl van de Interludium Rum over. Voeg er nu 2cl Cucielo Rosso Torino vermouth aan toe en roer zachtjes gedurende tien seconden. Pak een blikje Gini Lemon en top je glas af. Garneer met een partje limoen en geniet!

Yup. De zomer mag nog lang duren!

Geproefd door Mark Dermul op 03-06-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).