Distilleerderij: Glen Moray
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Moray 12 Year Old 2008/2021 Lady of the Glen, First fill ex-Bourbon Barrel #5586, 214 bts
Kleur: goud
ABV: 57.1%

Chutney & Shampoo

Onafhankelijk bottelaar Lady of the Glen verschijnt niet al te vaak op mijn radar omdat ik hun releases in alle eerlijkheid een beetje aan de dure kant vind. Maar mijn makker Benny had een Glen Moray uit 2008 te pakken en offreerde mij een sample. Dat aanvaarde ik in dank. Aan de slag!

De neus is apart, laat ik daar mee beginnen. Wit en geel fruit, ja, maar aangevuld met iets dat bijna umami overkomt. Denk chutney van mango. Bij het ruiken van deze malt krijg ik zin om kippensatés op de BBQ te leggen… Apart, ik zei het al.

Hij is volmondig en ondanks het hoge ABV best drinkbaar zonder water. De chutney keert zeker weer, maar wordt nu aangevuld met iets very soapy wat me meteen doet bekkentrekken. Ai, ai, ai, dit is er over. Sommige mensen houden daarvan, weet ik, maar I’m not one of them. Lijkt wel of er iemand shampoo over mijn chutney gemorst heeft. Yikes!

De afdronk is ongenadig lang, moet ik zeggen.

Geen spek voor mijn bek. Zo rond de 90 EUR. Thx, Benny!

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 09-08-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).