Bottelaar: Black Tot
Regio: Barbados, Guyana & Jamaica
Fles: Black Tot Rum
Kleur: amber
ABV: 46.2%

Om de 15e verjaardag van Belgisch importeur The Nectar wat luister bij te zetten, werd een degustatiebox met niet minder dan 24 samples (én proefglas) samengesteld. Ik kreeg zulk een box toegestuurd door Drankenshop Broekmans (waarvoor dank!) met de vraag om de inhoud kort te bespreken. Vandaag proeven we een leuke rum van Black Tot. Hij werd namelijk geblend van drie categorieën: Barbados, Guyana en Jamaica. Hij werd gebotteld in… Schotland. Yup, want Black Tot is onderdeel van het bekende Elixir Distillers.

Neus: Zacht zoete neus op allerhande tropische vruchten zoals mango, cavaillon meloen en gekonfijte ananas, geserveerd op een vers gebakken laagje bladerdeeg. Hint van koude koffie en mokka. Erg vriendelijk.

Smaak: Lichte body, wel. De meloen keert weer, terwijl de koffie groots wordt, aangevuld met iets van chocoladesaus en gebakken banaan.

Finish: Pas in de relatief lange afdronk krijg ik ook een prikkeling als van zwarte peper.

Weer zo’n rum die zich zowel puur laat genieten als in een cocktail – en erg vriendelijk geprijsd. Hier te koop.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 21-03-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).