Distilleerderij: Hampden
Regio: Jamaica
Fles: Hampden Estate 8 Year Old
Kleur: amber
ABV: 46%

Om de 15e verjaardag van Belgisch importeur The Nectar wat luister bij te zetten, werd een degustatiebox met niet minder dan 24 samples (én proefglas) samengesteld. Ik kreeg zulk een box toegestuurd door Drankenshop Broekmans (waarvoor dank!) met de vraag om de inhoud kort te bespreken. Vandaag proeven we een rasechte Jamaicaanse rum: Hampden Estate 8 Year Old. Hij genoot 8 jaar tropische rijping.

Neus: Oh, ja, funky zoals een Jamaicaanse rum hoort te zijn – maar dan zonder echt te confronteren. Banaan versus rubber, gebakken appels versus linoleum. Een stijl die je moet liggen, maar eens je er aan verknocht bent, kan je niet meer zonder.

Smaak: Goeie body. Banaan en appels keren weer, aangevuld met vanille en koffiegruis. Iets van hars en chocolade met pralinévulling. Erg lekker (nogmaals: als je van de stijl houdt).

Finish: Lekker lange, harsachtige afdronk met een mooi pepertje op het sterfbed.

Jamaica is voor rum wat Islay is voor whisky. ‘Nuff said! Hier te koop.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 21-03-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).