Brouwerij: Moortgat
Regio: België
Fles: Duvel Barrel Aged Irish Whiskey Edition, 124.860 bts
Kleur: koper
ABV: 11.5%

Dublin Duvel

Voor de 7e editie van de Duvel Barrel Aged sloeg de distilleerderij Moortgat de handen in elkaar met de Ierse distilleerderij Teeling. Zo bracht Teeling een whiskey uit die op Duvel-vaten had gerijpt en bracht Moorgat een Duvel uit die op Teeling-vaten heeft gerijpt. En zo is de circel mooi rond. Er werden maar liefst 624 vaten afgevuld, wat resulteerde in een oplage van maar liefst 124.860 flessen. Hij schenkt koperkleurig met een witte kraag die al snel wegtrekt en een film van zo’n 3ml op het bier laat staan.

Rozijntjes, kerststol, vanille, woodsmoke (leuk!) en zoete mout… deze neus is best aangenaam!

Hij kapt fris naar binnen en offreert onmiddellijk lekker zoete toetsen van Christmas Cake met heel veel rozijntjes en zelfs wat cacao, maar verliest midpalate wat van zijn charme om dan licht zoetzuur te worden en… in alle eerlijkheid… wat uit elkaar te vallen.

De afdronk is middellang en geeft me het gevoel wat appelsiensap en… een druppel bloed op de tong te hebben.

De neus begon veelbelovend, maar ik moet bekennen dat ik op smaak en in de afdronk enkel maar kon vaststellen dat dit de minste is die ik al proefde. Het is niet anders.

Geproefd door Mark Dermul op 08-01-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)