Brouwerij: DOT Brew
Regio: Ierland
Fles: DOT Brew & Teeling Joining The Dots, 330ml
Kleur: goudblond
ABV: 5.2%

Honing

Eerder proefde ik van DOT Brew al de pilsner Painting the Town Green en de amber ale Bright Lights Big City die eveneens tot stand kwamen door de samenwerking met de Teeling distilleerderij. Welnu, hier is weer zo’n pilsner die nu naar de naam Joining The Dots luistert. Deze keer betreft het een pils die geconditioneerd werd in Teeling vaten waar voorheen hun blend rijpte (malt & grain) alsook voormalige witte wijnvaten die door Teeling werden gebruikt. Hij schenkt goudblond met een mooie witte kraag met grote bellen. Hij houdt relatief lang stand.

Knapperige mout, zachte stalgeuren, honing en hoppen. Aangenaam frisse neus.

Op smaak is hij eerst zoet, maar wordt dan snel zachtjes bitter. Ik krijg opnieuw wat honing (wat me een beetje verrast), zoete mout, appelmoes en – ik ben zeker dat het deze keer niet tussen mijn oren zit! – whiskey. De Teeling springt er echt uit en dat vind ik prettig.

De afdronk is erg kort, hoppig en zacht bitterzoet.

Nou, da’s toch stukken beter dan de saaie Painting the Town Green die ik eerder proefde. Van deze lust ik er nog wel eentje!

Geproefd door Mark Dermul op 08-01-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)