Bottelaar: Colruyt
Regio: België
Fles: Cara Rouge, 33cl
Kleur: rood
ABV: 7.5%

Dr Pepper

Veel supermarktketens hebben hun eigen huismerk-budgetpils op de markt, maar Cara van Colruyt is zonder twijfel het bekendste (en goedkoopste). Hun Cara Pils is al sinds 1980 verkrijgbaar. Er bestaan naast de Cara Pils ook nog twee iets sterkere varianten, namelijk de Cara Blond en de Cara Rouge. Ze werden in maart 2022 gelanceerd ‘omdat de consument op zoek is naar speciaalbieren’, aldus Colruyt. Nou, ja. De pils was alvast een dikke tegenvaller. Karakterloos en flets. Hopelijk is dit beter: de Cara Rouge, een fruitbier op basis van krieken. Hij schenkt een karmozijnrood met witte (licht roze) kraag met grote bellen die lang blijft staan.

Op de neus ruikt het helemaal niet naar een kriekbier, maar eerder naar Dr Pepper en rode vetersnoep. Of die kersensnoepjes van Haribo. Ik ruik absoluut niets anders!

Op smaak gaat dat lustig verder… ik lijkt wel vloeibare kersensnoepjes naar binnen te kappen. Op steroïden, het is waar. Maar lekker is dit allerminst. Ook op smaak is dit een Dr Pepper met wat alcohol. Kapt vlotter binnen dan limonade.

De finish… welke finish?

Wie zich aan een zacht zoetzuur kriekbier verwachtte (ikke!) is er aan voor de moeite. Dit is eerder een zoete en plakkerige frisdrank met alcohol. Speciaalbier? Nou. Speciaal bier, ja, als dat als eufemisme mag gebruikt worden. Spotgoedkoop met zijn prijskaartje van 69 cent voor een blikje van 33cl. Dus niet zeuren en op het schap laten staan voor de ouden van dagen en festivalgangers. Laat mijn offer niet voor niets geweest zijn!

Geproefd door Mark Dermul op 28-01-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)