Distilleerderij: Wolfburn
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Wolburn Let it Snow, OB 2022, 2000 bts
Kleur: witte wijn
ABV: 46%

Erg Drinkbaar

Let it Snow laat er geen twijfel over bestaan dat dit de kersteditie van Wolfburn is voor dit jaar. Spitsvondig vond ik het label, want de negatieve ruimte die op de achterkant van de fles verschijnt, vormt een mooie kerstboom. Hopelijk is de whisky zo lekker als dat het label leuk is. De malt is een vatting van first fill bourbon barrels en 2nd fill quarter casks.

Frisse neus op appels en peren, perzik, grapefruit en een hint van groene banaan. Citroen komt stevig opzetten, terwijl een zachte rokerigheid met wat zoethout verschijnt. Na een paar minuten ademen in het glas komt er ook iets van vers gebak tevoorschijn. Dit is alvast een erg aangenaam begin.

Licht olieachtige body. Fijn. Een pak rokeriger dan de neus deed vermoeden. Maakt de mond aangenaam warm. De fruitige toetsen moeten het voornamelijk van citrus- en wit fruit hebben. Qua smaak ligt hij erg dicht bij de Langskip, moet ik zeggen. Maar dankzij het bescheiden ABV heeft deze absoluut geen water nodig. Zoethout en peper verschijnen midpalate. Dit is erg lekker.

Aangenaam lange, zoete, zacht gerookte finish.

Dit is een Wolfburn die me erg aanstaat. Betaalbaar, toegankelijk, 100% DNA van het huis zonder franjes en erg drinkbaar.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 23-12-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).