Distilleerderij: Wolfburn
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Wolburn 2016 Love Potion, OB 2022, Sherry Oloroso & ex-Bourbon, 450 bts
Kleur: witte wijn
ABV: 46.0%

Valentijn

Toen we bij Wolfburn op bezoek waren in september 2022, hadden we de pech dat de Bottle Your Own niet beschikbaar was. Het vorige vat was enkele dagen voordien leeggemaakt door de bezoekers en ze hadden nog niet de tijd gehad (gemaakt?) om een nieuw vat klaar te zetten. Ik beken, dat was een teleurstelling. Maar in de shop stond een fles die ik nog niet eerder gezien had, dus nam ik die maar mee. Leuke Valentijn botteling, lijkt me, deze Love Potion.

Hij ruikt relatief jong en offreert zacht fruitige toetsen als van abrikozen, peren en perzik, met een florale hint. Daarnaast ook wat gebak en iets stoffigs. Subtiele kruidigheid. Natte stenen begroeid met mos. Dit is okay-ish.

De body is prima. Het fruit heeft echter flink wat moeite om zich nog te laten zien, want de kruidigheid neemt flink de teugels in handen. Zoethout, gember, nootmuskaat, peper en een mespuntje kaneel. Ook wat houterige tannine, waardoor hij snel wat droog en zelfs een tikkeltje astringent wordt. Dju, hier had ik meer van verwacht. Hij is ook best alcoholisch.

De afdronk is lang, maar flink drogend, licht bitter en kruidig. Iets van kastanjes op het sterfbed.

Als ik mijn malt Love Potion zou noemen, zou ik er toch voor gezorgd hebben dat hij iets zoeter was. Deze is droog en kruidig en valt me eerlijk gezegd flink tegen.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-11-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).