Brouwerij: ‘t Verzet
Regio: België
Fles: Oud Bruin Cherry, ’t Verzet, 33cl
Kleur: roodbruin
ABV: 6%

Kersen

De jongens van ’t Verzet, een craft brewery uit het Westvlaamse Anzegem hebben enkele varianten op hun klassieke Oud Bruin geproduceerd. Dit is de Cherry versie, bekomen door toevoeging van zure krieken. Hij schenkt roodbruin, maar in tegenstelling dan bij de klassieke Oud Bruin blijft de kraag absoluut niet staan. Hij verdwijnt nagenoeg onmiddellijk.

Op de neus krijg ik iets van noten en – hoe kan het ook anders? – zure, rijpe kersen, terwijl ook hier melkzuur domineert. Ook de toets van rode wijn, die ik eveneens bij de ‘gewone’ Oud Bruin opmerkte, tekent hier present.

De aanzet is flink zuur met opnieuw die verwijzing naar rode wijn, gevolgd door kersen en amandelen. Hij lijkt even de zoete toer op te willen gaan, maar het zure overwint zonder enig probleem.

De korte, zoetzure finish die wat astringent wordt naar het einde toe, doet me verlangen naar een stukje rood vlees… Vreemd, niet?

Dit bier houdt voor mij het midden tussen een lambic, kriek en bruin bier. Ik beken dat ik de klassieke Oud Bruin meer kon smaken.

Geproefd door Mark Dermul op 06-11-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)