Brouwerij: Wolf & Fox Brewery
Regio: België
Fles: Wolf & Fox Triple Cider, 75cl
Kleur: roestbruin
ABV: 8.7%

Drie Fermentaties

Wolf & Fox Brewery is craft-brouwerij in… Gent! Drie vrienden (rugby coaches in Gent, nota bene) besloten een ciderbrouwerij te beginnen toen de Belgische fruitboeren enkele jaren geleden voor het eerst aan de alarmbel trokken omdat ze duizenden tonnen appels en peren niet meer verkocht kregen wegens een terugloop in exportmogelijkheden. Ze persen het sap zelf in de brouwerij (en werken dus niet met sapconcentraten) en maken ook geen gebruik van smaakadditieven of toegevoegde suikers (of eventuele gistremmers). In het glas zit de Fox & Wolf Triple Cider (zo genoemd omwille van drie fermentaties) die troebel roestbruin schenkt met een beige kraag die nog geen 5 tellen standhoudt.

Wederom frisse appelmoes, maar zoeter dan de Journey. Iets wat me aan gummi kersensnoep doet denken. Dit valt mij heel goed mee en leunt dichter aan bij een wild bier dan bij een cava.

Op smaak krijg ik naast een karrenvracht aan appels ook nog een toets van pompelmoes en iets floraal. Een licht zurige toets begint langzaam maar zeker toch te domineren.

De afdronk is eerder kort en licht drogend.

Dit is een pak complexer dan de Journey en echt de moeite om eens te proeven. Dankjewel, Benny VDB.

Geproefd door Mark Dermul op 12-08-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).