Brouwerij: Nevel
Regio: Nederland
Fles: Nevel Wellust, 75cl, 258 bts
Kleur: donkerblond
ABV: 5.3%

Abrikozen

Wellust – prachtige naam – is een houtgerijpt wild bier met 300 gram abrikozen per liter. Die komen uit de Proeftuin Randwijk, een lokale fruitteler. Hij schenkt een troebel donkerblond met een spierwitte kraag, van minuscule belletjes, die lang blijft staan wat ik er zeer smakelijk vind uitzien.

Op de neus is het zoetzuur en flink herbaal. Gele potpourri, abrikozen (doh!) en zachte tannine.

Op smaak is hij, dankzij het bescheiden alcoholpercentage en minder bescheiden koolzuurgehalte, best verfrissend. Een goeie doordrinker op flink wat abrikozen (logisch) met een zacht bittertje en nog zachter zuurtje. Tikkeltje droog, misschien.

De afdronk is relatief kort, zoetzuur en herbaal.

Op mijn zonovergoten terras kapte dit binnen als Orangina, moet ik bekennen.

Geproefd door Mark Dermul op 12-05-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).