Brouwerij: Nevel
Regio: Nederland
Fles: Nevel Muze, 75cl
Kleur: amber
ABV: 6.0%

Muscaris

De Muze van de Nijmeegse brouwerij Nevel is een houtgerijpt wild bier met Muscaris druiven. Het unieke bier is geïnspireerd op oranje wijn. De schillen van de Muscaris druiven hebben 3 maanden gemacereerd in dit houtgerijpte bier, dat verder nog geproduceerd werd met gerstemout, Hellaro tarwe, St. Jans rogge, Rode Ebner spelt, vlierbloesem, paardenbloem, hop en de wilde huiscultuur die Nevel zo’n buitenbeetje maakt. Het schenkt amberkleurig met een parelwitte kraag die relatief snel gaat liggen.

De neus is fris en zoetzuur op druiven (doh!), perzik, Haribo beertjes en een heel klein beetje floraal.

Lekker fruitig op nog meer druiven en perzik met nog iets van ananas. Een zacht bittertje verschijnt. Het bier kent een hoge carbonatie wat bijdraagt aan een frisse smaakervaring, hoewel hij midpalate plots wat droog wordt. Niet dat het stoort. Het werkt prima.

De afdronk is middellang (wat lang is voor een bier, toch?) en droog.

Ja, dit is weer erg lekker, dorstlessend en boeiend spul van Nevel.

Geproefd door Mark Dermul op 07-05-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).