Brouwerij: De Graal
Regio: België
Fles: Perijo Blond, 330ml
Kleur: amber
ABV: 6.4%

Doordrinker

Er waren eens drie Zottegemse vrienden bij de Chiro… klinkt als het begin van een grap, maar dat is het niet. Peter-Paul, Rik en Joris organiseerden in 2011 een activiteit meen de verhuisbrouwerij en waren onmiddellijk gebeten door de hobbybrouwmicrobe. Dus volgden ze een opleiding en gingen in 2013 vol passie aan de slag. In 2017 brachten ze voor het eerst een bier op de markt: Perijo Blond. De naam van het bier is uiteraard een afgeleide van de voornamen van deze drie kornuiten. Ik kreeg het flesje van Benny VDB, ook een bierliefhebber. Deze blonde schenkt amber (doh!) met een witte kraag die het lang volhoudt.

Stevige lentefrisse neus op appelsien, citroen en een bittertje als van druivenpitten. Erg zomers en nodigt onmiddellijk uit tot proeven.

Dankzij de dry-hopping met edele hopsoorten is dit een erg gebalanceerd biertje geworden. Fris, zoetje, zuurtje, bittertje… deze Perijo Blond heeft dat allemaal. Ondanks de 6.4% ABV drinkt deze (veel te) gevaarlijk weg.

De finish is helaas wat aan de korte kant, maar dat stoort niet bepaald. Ik heb nog een flesje staan…

Een doordrinker van formaat. Leuk!

Geproefd door Mark Dermul op 15-05-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)