Brouwerij: Brasserie d’Achouffe
Regio: België
Fles: La Chouffe Blanche, 330ml
Kleur: blond
ABV: 6%

Citrus

Pierre Gobron en Chris Bauweraerts richtten eind jaren 1970s een brouwerij op in het dorp Achouffe. Da’s diep in de Belgische Ardennen. Ik proefde eerder al hun klassiek La Chouffe Blond, maar vandaag zit hun tarwebier in mijn glas, La Chouffe Blanche. Die schenkt naar verwachting een troebel goudgeel met een witte kraag.

Ah, heerlijk fris en licht bitter zoals je van een tarwebier mag verwachten. Ik ruik frisse, zomerse toetsen van citrus.

Op smaak keert de citrus onmiddellijk weer, aangevuld met een zachte kruidigheid als van koriander. Dorstlessend! En gevaarlijk drinkbaar, hoor.

De afdronk is wat aan de korte kant en vertoont een aangenaam en onverwacht zoetje.

Ik proefde deze tijdens de eerste BBQ van het jaar en dit ging prima bij mijn kippenvleugeltjes.

Geproefd door Mark Dermul op 15-05-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)