Brouwerij: Tietje
Regio: België
Fles: Tietje, 330ml
Kleur: blond
ABV: 7.5%

Doe mij er maar twee

Tietje is een geweldig initiatief. Met dit biertje en de spitsvondige tag-line ‘doe mij er maar twee’ steunen de twee Gentse vrienden, Arne Cosyns en Thomas Rodrigue, die het concept lanceerden, de BABC Foundation. BABC staat overigens voor Beautiful After Breast Cancer. U ziet onmiddellijk de link. Bovendien is het bier ook ‘een blondje’. Grappig, lekker en nog voor een goed doel ook? I’m in. Nadat ze als hobbybrouwers in hun eigen garage het recept voor Tietje hadden geperfectioneerd, klopten ze aan bij Beerselect die het op grote schaal voor hen brouwde. Het bier schenkt goudblond met een mooie, spierwitte kraag die lang stand houdt.

Frisse neus op koriander en citrus. Vooral appelsien. Flink wat mout, ook. Wat mij betreft alvast ideaal voor een zonovergoten namiddag.

Naast zoete mout krijg ik ook op smaak flink wat citrusfruit. Wederom appelsien. Dat hoeft niet te verbazen als je weet dat Arne en Thomas sinaasschillen hebben gebruikt. Het bruisende blondje krijgt nog een mooi bittertje mee van de hop. Geweldige balans.

De finish mag dan al wat aan de korte kant zijn… hey, dit is geen whisky, hé. Dit is een biertje.

Op hun website kan je Tietjes bestellen in packs. Zeker het overwegen waard, want we gaan een warme zomer tegemoet.

Geproefd door Mark Dermul op 08-05-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)